Romania
EnviroChemie

Envopur® Tehnologia Membranelor

Instalatiile din linia noastra de productie Envopur® acopera intreaga gama a tehnologiei de separare cu membrane pentru tratarea apei de proces, recircularea apei si tratarea apei reziduale. Ele sunt indicate pentru marea majoritate a tipurilor de apa industriala procesata.

Deseori, solutiile eficiente se pot realiza numai prin combinarea diferitelor tehnologii de tratare. Noi oferim o varietate de tehnologii. In functie de aplicatia dumneavoastra specifica, noi combinam tehnologiile de tratare pentru a atinge solutia optima clientului: de exemplu tehnologia Envopur® combinata cu tehnologia fizico-chimica, tehnologia biologica sau combinam diferitele tehnologii cu membrane.

Tehnologia Membranelor Tehnologia Membranelor Tehnologia Membranelor Tehnologia Membranelor

Principiul de functionare

Filtrarea cu membrane consta in concentrarea materiilor dizolvate si nedizolvate dintr-un fluxde apa sub actiunea presiunii printr-o membrana. Marimea porilor membranei stabileste care molecule trec prin membrana. In functie de componenta fluxului ce trebuie tratat cat si a gradului de purificare, se stabileste tipul de membrana.

Generalitati ale tehnologiei

Tehnologia de separare Produs Separare Greutate moleculara Tipul particulelor
    (µm) (Da)  
Osmoza inversa Envopur® NUO/HUO 0,001 - 0,0001 < 100 ionogen
Nanofiltrare Envopur® NFI 0,01 - 0,001 100 - 1 000 molecular – macromolecular
Ultrafiltrare Envopur® UFI 0,1 - 0,01 1 000 - 500 000 coloidal – macromolecular
Microfiltrare Envopur® MFI < 0,9 > 500 000 coloidal – microdispersat