Romania
EnviroChemie

Tehnologie Eficienta a Apei si Apei reziduale Pentru

Industria Alimentara si Productia Bauturilor

Industria Alimentara-BauturiIn special in industria alimentara si a bauturilor, aplicatiile au nevoie de apa de cea mai buna calitate. Apa reziduala si tehnologica provenita din aceste industrii contine materii organice (CCOCr, CBO5) cum sunt: grasimile, acizii, bazele si colorantii.

Dupa analizarea necesitatilor clientului, noi oferim solutii eficiente de tratare completa, tratare partiala sau solutii de reciclare a apei. Solutiile au la baza tehnologia fizico-chimica, tehnologia biologica, tehnologia cu membrane, precum si combinatii ale acestora.

 
  • WRIGLEY
  • EHRMANN AG
  • POLOBST

Instalatie de tratare a apei - Wrigley

BIOMAR®

Biomar® Instalatia biologica pentru tratarea apei reziduale provenite din productia gumei de mestecat

Descrierea instalatiei:

Tratarea anaeroba si aeroba cu Biomar® AFB-OSB

In industria fabricarii gumei de mestecat, apa reziduala rezulta in urma diferitelor procese de spalare si clatire. Apa reziduala contine in special ingrediente ale gumei de mestecat cum ar fi indulcitori, arome si uleiuri eterice. Apa reziduala provenita din procesul de fabricare este colectata intr-un canal colector aflat in pamant sub fabrica Wrigley. Datorita gravitatiei, apa reziduala curge in fosa de pompare de unde este pompata in tancul de mixare si balansare. Acest tanc nu este folosit numai pentru omogenizare ci si pentru preacidificare, un pas important in procesul de prelucrare. Biogazul este produs in reactorul anaerob al instalatiei Biomar® AFB la o temperatura de aproximativ 37°C. Pentru a se atinge limitele permise de deversare, un al doilea tratament aerob este facut in pasul final al instalatiei Biomar® OSB. Instalatia de tratare a apei reziduale are un foarte bun randament al biogazului, produce foarte putin namol si prezinta un mod de functionare stabil cu interventie de operare manuala redusa.

Performante:

Apa reziduala: max. 200 m3/zi
CCOCr: pana la 15.000 mg/l
CCOCr incarcare: pana la 2.400 kg/zi
   
CCOCr descarcare: < 1.000 mg/l
Data instalarii: 2002

Ehrmann AG – Moscova, Rusia

Tratarea anaeroba si aeroba a apelor reziduale din industria laptelui

Descrierea instalatiei

Tratarea anaeroba si aeroba

Productia de iaurt din aceasta fabrica genereaza 600 m3 de apa reziduala pe zi. Pentru a minimiza costurile de productie, s-a preconizat o reducere semnificativa a volumului de namol si a generarii de biogaz. Dupa ce materia solida a fost separata, apa uzata se scurge intr-un tanc de stocare cu agitator, unde diferentele de debit, pH si continut de grasimi sunt eliminate. Tancul are dimensiuni suficient de mari pentru situatiile neprevazute. Hidroliza substantelor organice se face dupa ajustarea de pH. Aceasta este urmata de procesul de flotare, care separa substantele grase de apa uzata. Un flux de alimentare/tratare cu agent de schimb cald imbunatateste balanta energetica a sistemului de tratare. Componenta principala a tehnologiei de tratare este reactorul Biomar® AKB, care creaza un mediu anaerob controlat, in care afluentul este curatat biologic. Biogazul este folosit pentru producerea aburului care poate fi folosit in procesul de fabricare a produselor lactate. Tratamentul anaerob este urmat de tratarea activa a namolului, care mai departe reduce COD, BOD, nitrogenul si fosforul. Apa eliminata in urma acestui proces aerob indeplineste standardele ridicate de calitate impuse de autoritatile municipale. Apa eliminata se scurge catre tancul final de curatare. Acest proces produce o cantitate mica de namol suplimentar. Aerul evacuat este colectat si mineralizat in tancul activ de namol. Un controler logic programabil (PLC) si un sistem-suport de vizualizare a procesului efectueaza operatiunea in mod automat.
Instalatia indeplineste toate cerintele de mediu in ceea ce priveste poluarea apei, aerului si sonora.

Performante

Capacitatea: 600 m3/zi
CCOCr-incarcatura: 3.000 kg/zi
CCOCr-concentratia: < 5.000 mg/l
CCOCr-reducerea anaerob + aerob > 98%

Date tehnice

Cerinte de spatiu: 50 m x 30 m
Sistem de control:

control programabil, vizualizarea procesului

Reactor cu metan:  
Volum: 450 m3
Material: otel inoxidabil, izolat
Eliminarea de biogaz: > 1.200 m3/zi
Temperatura externa: -35°C pana la +40°C
Temperatura procesului: aprox. +35°C

BIOMAR®

Transformarea vechiului in nou

Compania Polobst din Gora Kalwaria, Polonia

Compania Polobst din Gora Kalwaria, Polonia, este producatoare de suc de mere concentrat. Instalatia existenta de tratare a apei reziduale nu mai indeplinea cerintele legate de capacitate si calitate ale clientului. EnviroChemie a oferit o solutie economica completa, combinind instalatia aeroba de tratare a apei Biomar® cu instalatia deja existenta. Proiectul de baza a inclus modernizarea si automatizarea instalatiei existente. Solutia adoptata produce apa la standardele necesare pentru o deversare directa in rauri.

Produs: Biomar®
Proces: tratarea apei reziduale prin proces biologic aerob
Capacitate: 1500 m3/zi
Operare: continua
Tipul de apa reziduala: productia de suc de mere concentrat