Romania
EnviroChemie

Inovatii si Tendinte

InovatiiDepartamentul de Cercetare & Dezvoltare este preocupat de solutiile individualizate pentru clientii nostri, de proiectele de reciclare a apei si dezvolta noi tehnologii de tratare. EnviroChemie coopereaza cu succes cu diverse universitati si institute de cercetare, ca "Fraunhofer Institut". Succesul departamentului nostru de Cercetare & Dezvoltare in gasirea solutiilor inovative se datoreaza bunei cooperari a echipei formata din specialistii biologi, chimisti, ingineri de proces si ingineri din domeniul mediului, precum si a experientei lor indelungate in aceste domenii.

Primele experimente de cercetare sunt facute in laboratoarele noastre de cercetare din Germania si Elvetia. Procesele de tratare biologica (anaeroba / aeroba), fizico-chimica, precum si tehnologia membranelor pot fi testate la nivel de laborator. Urmarea testelor de laborator incununate de succes o reprezinta cele aproximativ 30 de instalatii pilot disponibile in diverse marimi, spre a fi dezvoltate in continuare. Aceste instalatii pilot sunt operate de cele mai multe ori la locatia clientului. In centrul tehnic anaerob EnviroChemie sunt operate continuu 2 reactoare anaeroabe, cu volume de 1 m3 si 3 m3.

Exemple de proiecte actuale C&D

Proiectul KOMPLETT

Reciclarea apei pentru hoteluri, complexe de vacanta si centre de shopping.

Proiectul "KOMPLETT" pentru reciclarea descentralizata a apei, de ultima generatie, dezvoltat impreuna cu universitatile Bonn si Kaiserslautern, s-a incheiat in anul 2009. Echipamentul, fabricat in intregime de catre EnviroChemie, a fost testat continuu in cooperare cu Universitatea Tehnica Kaiserslautern la Institutul Fraunhofer pentru Mediu, Siguranta si Tehnologia Energiei UMSICHT din Oberhausen. Scopul proiectului a fost purificarea apei gri si a apei negre provenite de la complexele de cladiri gospodaresti sau cladirile de birouri, hoteluri mari, pe cat de mult posibil (apa gri a fost transformata in apa potabila). Apa astfel reciclata este folosita in perimetrul acelorasi cladiri pentru spalarea hainelor, toalete sau dusuri, aceasta aducand o contributie importanta la protectia mediului.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati pagina: www.komplett-projekt.de.

AquaFit4use

AquaFit4Use

Tehnologii pentru refolosirea apei in aplicatii industriale.

Proiectul "AquaFit4use" cerceteaza reciclarea apei reziduale si a apei de proces din industriile puternic consumatoare de apa, in special industria hartiei. Durata preconizata a acestui proiect este de 4 ani, iar bugetul alocat este de aproximativ 14,5 milioane Euro. Proiectul se desfasoare sub patronajul direct al Programului de Cercetare 7th EU, in cooperare cu parteneri din intreaga Europa si in special al subsidiarei noastre poloneze, EnviroChemia Polska. Scopul proiectului este acela de a dezvolta lanturile de procese interindustriale dentru reciclarea apei si de a gasi noi solutii tehnologice. Cea mai mare prioritate o reprezinta reabilitarea tehnologiilor alese si estimarea costurilor pentru situatiile in care este vorba despre industrii.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati pagina: www.aquafit4use.eu.

AKIZ - Conceptul de apa reziduala integrata pentru zonele industriale folosind exemplul Tra Noc din Vietnam

Incepand din luna Noiembrie 2009 , EnviroChemie este partener intr-un alt proiect de cercetare de top. In cooperare cu 9 parteneri, Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii a demarat proiectul "AKIZ - Conceptul de apa reziduala integrata pentru zonele industriale folosind exemplul Tra Noc din Vietnam", scopul acestuia fiind dezvoltarea conceptelor viabile pentru problemele apei reziduale in cazul deversarilor industriale din Vietnam. Pentru unul dintre subproiectele grupului si in stransa cooperare cu Institutul Tehnologiei Mediului "WAR" al Universitatii Tehnice din Dramstadt, EnviroChemie dezvolta o instalatie pilot pentru reciclarea materialelor cu ajutorul tehnologiei membranelor si o va construi la dimensiunile unei instalatii pilot. Inainte de finalizarea acestui proiect, in anul 2013, instalatia pilot nu numai ca va fi proiectata si construita, ci va functiona deja in Vietnam de cativa ani.

EnviroChemie cerceteaza si dezvolta pentru mediu si pentru clientii sai.