Tratarea Apei Reziduale si de Proces

Industria Metalurgica si Auto

Metalurgica-AutoTratarea si reciclarea apei reziduale industriale, a apei de proces si a apei industriale este specializarea noastra. Una dintre prioritatile noastre este tehnologia metalelor si a suprafetelor, indeosebi in industria constructiei de masini si a furnizorilor acesteia.

Tratarea metalelor si a suprafetelor joaca un rol important in industria metalelor si cea auto. Noi oferim solutii pentru tratarea si reciclarea acestui tip de apa reziduala industriala, procesata sau de spalare.

Solutiile oferite de noi acopera o intreaga gama, de la tratarea clasica finala la tratarea actuala partiala si de la reciclarea apei si a materiilor procesate pana la recuperarea resurselor. Procesele folosite de noi sunt variate: decontaminarea, precipitarea/flocularea, coagularea, schimbatorii de ioni, evaporarea, filtrarea, adsorbtia, tehnologia membranelor si tratarea biologica. De asemenea, punem la dispozitia clientilor nostrii cunostinte specializate in domeniile: degresarii, lacuirii, galvanizarii, echipamentelor eloxate, prepararea racirii lubricantilor si a tratarii apei reziduale cu continut de uleiuri.

 
  • KOPPERS KOATINGS
  • COIL

Apa de clatire - Koppers Koatings

ENVOCHEM®

Recircularea apei de clatire provenita de la tratarea suprafetelor cu ajutorul
instalatiei Envochem® ION

Instalatie Envochem® ION

Apa de clatire provenita din procesele de tratare a suprafetelor produselor din otel si aluminiu este colectata intr-un tanc de stocare. Din acest punct, apa este pompata in mod continuu printr-un strat filtru dublu, un absorbant activ cu carbon, un schimbator cationic si doua schimbatoare anionice. Dupa aceasta tratare, apa demineralizata are o conductivitate de 20 mS/cm. Aceasta apa poate fi complet refolosita in proces. Efluentii regenerat si concentratiile din baile de solutii sunt tratate intr-un evaporator cu vacuum.

Performante

Capacitatea de recirculare a instalatiei: 1,5 m3/h
Capacitatea de evaporare: 2 m3/zi
Substante reziduale: 50 l/zi

Date tehnice

Cerinte de spatiu: 35 m2
Materialul de recirculare al instalatiei: Sintetic
Materialul evaporatorului: otel inoxidabil
Controlul sistemului: programabil (SPS)

Eloxarea - Coil

Envochem® Instalatia de purificare a acidului (APU)

Envochem® Instalatia de purificare a acidului (APU)

Dupa o precuratare corespunzatoare a suprafetei benzii de aluminiu, aceasta va fi anodizata cu acid sulfuric. Pentru a se pastra eficienta acestui proces de eloxare, baia de anodizare trebuie sa aiba o calitate constanta. Acest scop poate fi atins prin separarea sulfatului de aluminiu rezultat din proces, in afara baii, printr-o schimbare continua a acidului sau prin regenerarea sa.

Unitatea centrala de regenerare a acidului contine ioni speciali de schimb cu rasini. Pentru aceasta aplicatie foarte speciala, acidul sulfuric va fi absorbit de rasina in timp ce sarurile de aluminiu in special, vor parasi rasina fara a fi retinute.

Dupa umplerea completa a rasinilor cu acid sulfuric, acestea vor fi filtrate co o anumita intarziere de timp.

In acest moment, filtrul de schimb cu ioni va fi scos din functiune pentru regenerare. In timpul regenerarii, acidul sulfuric va fi spalat din rasini si poate fi condus inapoi catre baia procesului de eloxare.

Prin functionarea baii de eloxare in acest fel, durata de viata a baii de acid creste si costurile de operare sunt mai scazute. In cele mai multe cazuri, investitia intr-o asemenea instalatie se recupereaza intr-un an.

Date proiectate

Capacitatea instalatiei: 9,5 kg Aluminium/h
Media: 20 % H2SO4
Temperatura: 50 - 70°C
Limita de Aluminiu  
Baia: 9,5 – 10,5 g/l

Date tehnice    

Necesitati de spatiu: 16 m2
Consum energetic: 2,5 kWh/h
Controlul sistemului: SPS
Punere in functiune: Dec. 2004