Romania
EnviroChemie

Eliminarea Zincului si a Spumei din Apa Reziduala in Productia de Sampon

Cea mai recenta instalatie de tratare a apei reziduale pusa in functiune de EnviroChemie Romania este cea de la fabrica Procter & Gamble Urlati. Procter & Gamble a construit in Romania cea mai noua si ecologica fabrica de sampoane. EnviroChemie a furnizat instalatia de tratare a apei preasamblata. Conceptul tehnic a fost special dezvoltat pentru Procter & Gamble.

Eliminarea Zincului 01Eliminarea Zincului 02Competenta tehnologiei de proces, flexibilitatea companiei noastre (de marime medie), precum si calitatate executiei, au fost factorii determinanti pentru a incheia acest parteneriat. EnviroChemie a construit o instalatie de tratare la cheie, modulara, care a fost conectata la fata locului. Acest concept modular, care s-a mai folosit si la alti producatori de produse pentru ingrijirea parului, garanteaza o durata de implementare minima, o inalta calitate, precum si siguranta proiectarii, deci si a costului in executie. Mai mult, instalatia poate fi extinsa in orice moment, atunci cand capacitatea de productie a fabricii creste.

Instalatia de tratare a apei a fost pusa in functiune in Februarie 2010. Apa reziduala provenita din productie este stocata intr-un bazin tampon, omogenizata si tratata, astfel incat sa indeplineasca conditiile restrictive din Romania de deversare la canalizare, NTPA 002. Tehnologia de tratare speciala consta in pre-acidifiere, treapta de pretratare fizico-chimica cu instalatia de flotatie, treapta de tratare biologica aeroba si post-tratare fizico-chimica. Aceasta tehnologie, special creata pentru nevoile individuale ale clientului, atinge o eficienta de 95% in tratarea poluantilor organici. Limitele de deversare pentru Zinc, compus inclus in sampoanele antimatreata, vor fi pastrate in siguranta. O provocare majora a fost generarea de spuma, tipica acestor ape reziduale. Pentru a rezolva aceasta problema, au fost necesare atat un design special cat si instalarea unor distrugatoare fizice si chimice pentru spuma. Instalatia de tratare a apei este construita in bazine inchise, care sunt conectate la o instalatie de tratare a aerului viciat, pentru a se evita degajarea oricarui fel de miros in cladirile administrative.

Datorita bunelor performante ale instalatiei, apa tratata va fi folosita pentru irigarea terenurilor fabricii pe perioada verii. Acest proiect de succes este rezultatul adaptarii tehnologiei la nevoile specifice clientului nostru.