Romania
EnviroChemie

Biomar Ecomizer – Tratarea apelor reziduale

 

     Tratarea apei reziduale cu (Tehnologia) Biomar Ecomizer poate reduce semnificativ costurile operationale în cazul tratamentului anaerob al apei reziduale.

In timpul tratamentului anaerob al apei reziduale se genereaza biogaz, care consta in principal din amestecul de metan si dioxid de carbon. O parte din cantitatea de CO² generata se dizolva in apa reziduala in interiorul reactorului anaerob, iar acidul carbonic rezultat duce la o scadere a pH-ului.

     Pentru a obtine valoarea neutra ideala a pH-ului necesara procesarii apei reziduale, reducerea mentionata mai sus trebuie echilibrata. De obicei, se procedeaza la aplicarea unei leșii – in general leșie de soda caustica. Componentele chimice necesare procesului reprezinta o parte semnificativa a costurilor operationale din cadrul statiilor de tratare anaeroba.

     Ca alternativa, EnviroChemie instaleaza cu succes tehnologia sa, Biomar Ecomizer. O parte din dioxidul de carbon dizolvat in apa este extras si eliminate din proces printr-un circuit de reciclare care face sa picure apa inconjurata de aer prin conductele dispozitivului Biomar Economizer. Dupa aceasta operatie nu mai sunt necesare alte substante chimice pentru neutralizare, iar nivelul de salinitate al apei nu creste. Mai mult, costurile operationale sunt semnificativ reduse. Datorita economisirii cantitatii de soda, perioada de amortizare a investitiei in statie este redusa numai pana la doar cativa ani.

      EnviroChemie a instalat deja tehnologia Biomar Economizer in mai multe statii de tratare a apei reziduale pentru Baltika, unul din cei mai mari producatori de bere din Rusia. Testele efectuate la o mare cooperativa viticola din Germania au aratat, de asemenea, ca tehnologia poate fi utila si in acest caz.