Romania
EnviroChemie

EnviModul – Tratarea apei si a apei reziduale prin solutii flexibile

Tratarea apei printr-o tehnologie descentralizata este cautata in toata lumea. Sistemele modulare EnviModul permit statiilor pentru apa si apa reziduala sa fie montate intr-un mod flexibil. Comparativ cu solutiile clasice si centralizate ale structurilor mixte, solutiile decentralizate modulare pentru tratarea apei ofera avantaje in ceea ce priveste costurile, flexibilitatea si viteza implementarii. EnviroChemie a dezvoltat sistemul independent si modular EnviModl ca parte a programului sau ” Blue Competence ” de dezvoltare a produselor. O suma de proiecte internationale dovedesc ca solutia a fost foarte apreciata.


Elementele EnviModul permit continuarea cu usurinta a diferitelor etape din procesul de tratare a apei si a apei reziduale – de la pre-tratamentul apei reziduale prin filtrare a membranei Flomar® Flotation și Envopur®, prin tratarea biologica Biomar®, pana la etapele de epurare fizico-chimica Envochem®, Flomar®, Split-O-Mat® si Lugan® și cele de tratare, filtrare si reciclare a apei. In plus, sunt disponibile si module aditionale pentru tratarea apei


Mai rapid, mai flexibil


Avantajele sunt clare: in comparatie cu modelele conventionale de tratare, solutiile de tratare EnviModul se pot implementa semnificativ mai rapid și la costuri mult mai mici. Ele se pot adapta foarte usor diverselor conditii operationale. Acolo unde e necesar, pot fi mutate in alte spatii operationale.


Comparatia unei statii de tratare a apei cu solutiile EnviModul

Statia de tratate traditionala  

EnviModul  

Timp de planificare

Lung Scurt
Autorizatie de contructie Complexa Facila
Costuri contructie Mari Mici
Durata de asamblare Medie Scurta
Punere in functiune si testare     In locatie Pre-testat in fabrica
Extindere Frecvent limitata Posibila si facila
Modificari Costisitoare Posibile si usor de efectuat 
Mutarea statie Nu Posibila
Depreciere Lunga Scurta
Complexitate Mare Mica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camere echipate in intregime

 

Construirea celulelor modulului se bazează pe cadre de oțel inox, protejate, cu mai multe straturi de vopsea și colțuri ISO pentru transport facil. Modulele sunt izolate pe toate laturile și îmbrăcate în material plastic. Pentru pardoseli, sunt disponibile diferite optiuni de design din oțel, plastic sau grilaj. Ferestre cu geam termopan sau cupole de lumină pot fi montate, de asemenea în cazul în care este necesar. Controlul încălzirii și al climei este necesar pentru a se respecta cerințele regionale. Ca o regulă generală, statiile sunt încărcate cu ajutorul unui camion pe care este montata o macara - la fel ca și garajele prefabricate - stabilite pe o fundatie sau pe plăci de beton.

 

O gama larga de optiuni 


Optiunile individuale disponibile pentru conceptul EnviModl sunt la fel de variate ca solutiile individuale de proces ale clientilor nostri. Acoperisurile modulelor pot fi usor deschise sau reamplasate pentru a permite intretinerea simpla a membranelor de imersiune din sistemele de filtrare cu membrana sau biologii de membrana. In alte cazuri, modulele spatiale au orificii laterale si sunt instalate fara lambriuri, in medii fara inghet (Africa/Brazilia). Aceasta solutie face economie de costuri si inlesneste operarea si intretinerea.

 

In regiunile fara inghet, sistemele EnviModul cu deschidere laterala pot fi usor combinate cu parasolare. Acest lucru permite producerea mai ieftina a sistemelor, fara dispozitive de climatizare scumpe, si in acelasi timp confera un aspect vizual placut.


Montarea si avizarea in fabrica asigura calitatea si siguranta 


Sistemele EnviModul sunt montate in intregime de EnviroChemie in Germania. Ele sunt pre-asamblate si verificate in prealabil in fabrica, conform specificatiilor instalatiei finale. 


                                                  

EnviModul cu Split-O-Mat® modul epurare a apelor uzate, lungime: 6m.

EnviModul cu membrană tehnologia Envopur®,

lungime: 12m.

Combinație de două EnviModules.

EnviModul două etaje. Tratamente fizico-chimice de epurare Envochem ® cu camera de control, de laborator și nămol unitate de deshidratare

Plante modular de epurare cu laturi deschise, combinate cu un parasolar.

EnviModul cu nămol unitate de deshidratare.

EnviModul cu Biomar biologie membrana ®