Romania
EnviroChemie

Tehnologia Apei si a Apei Reziduale

Transporturi

TransporturiApele de spalare sunt foarte diferite, functie de industrie. Noi oferim solutii competente, individualizate, special concepute pentru apele provenite de la spalarea trenurilor, spalatoriile automatizate de masini, spalatoriile auto, spalarea tirurilor si a containerelor, spalarea cladirilor si procesele de spalare in productia de utilitati.

In functie de cerintele clientilor, oferim solutii concepute individual, in cazul instalatiilor mari sau recomandam instalatiile compacte Split-O-Mat. Solutiile noastre includ tratarea fizico-chimica, tratarea cu membrane, biologica sau combinarea acestor procese de tratare.

 
  • FRAPORT AG
  • Aeroportul MÜNCHEN

FRAPORT AG – Frankfurt, Germania

SPLIT-O-MAT® BIO

Reciclarea apei la spalatoriile auto cu instalatia Split-O-Mat® BIO

FRAPORT AG

Compania Fraport, care inchiriaza masini in aeroportul din Frankfurt, spala in jur de 1.600 de masini pe luna, iar costurile cu apa sunt semnificative. La jumatatea anului 2001, firma Fraport a instalat un sistem biologic de reciclare, pentru a reduce volumul apei folosite cu 2/3 si este inutil de precizat ca inca folosesc acest sistem.
In sistemul de reciclare al instalatiei compacte Split-O-Mat® BIO microorganismele descompun continutul organic din apa reziduala. O trapa de namol, un separator de ulei cu sita si un sistem de filtrare efectueaza pretratarea fizica. Pierderile ramase sunt transportate mai departe si evaporate.

Datorita acestui procedeu, au fost refolositi mai mult de 800 m3 de apa pe an.

Instalatia de ultrafiltrare Envopur® UFIDezghetarea avioanelor in aeroportul din München.

Aeroportul München

ENVOPUR® UFI

Reciclarea solutiei de dezghetare a avioanelor

In statiile de dezghetare avioanele sunt pulverizate cu agent de dezghetare, cu putin inainte de decolare. Nu numai din motive ecologice dar si datorita celor de natura economica, in aeroportul din München surplusul de agent capturat este purificat si reintrodus in sistem, pentru refolosire. Cerinte mari apar in procesul de reciclare.

Reciclarea fluidului de dezghetare este folosita in aeroportul din München inca din anul 1992. Prin acest proces se primeste substanta primara pentru agentul de dezghetare dupa separarea componentelor nedizolvate, inlaturarea substantelor dizolvate prin schimbul ionic si o concentrare termica finala.

In vremurile noastre, agentii de dezghetare care se recicleaza contin aditivi ingrosati, care blocheaza principala treapta de tratare din procesul de reciclare descris mai sus. Din acest motiv, instalatia de reciclare din aeroportul München a fost extinsa cu o unitate de ultrafiltrare de tip Envopur® UFI pentru a separa complet acesti blocanti. Taierea a fost aleasa pentru a separa substantele blocante si pentru a se recupera chimicalele valoroase (glicol), care trec prin membrane.

Date tehnice:

Capacitate: 4,8 m3/h
Materialul membranei: Ceramica
Circuit: Alimentare si golire